Lär känna Emil Andersson som är maskinkonstruktör hos oss

Emil Andersson

Vad innebär det egentligen att vara maskiningenjör Axelent Engineering? Lär känna Emil Andersson och hans spännande roll, och hur resan dit har sett ut.

 Vem är du? Berätta lite om dig själv och utbildningsbakgrund
Jag är 25 år gammal, uppvuxen och bosatt i Värnamo. Gick tekniska programmet på Finnvedens gymnasium och sedan 3 år Maskiningenjör på Jönköping University. Fritiden fylls med allt en vanlig kille i min ålder gillar att hålla på med. Jag gillar jakt och fiske när tillfälle ges, det är alltid bra för att rensa skallen.

Hur började din resa på Axelent Engineering och vad gjorde att du sökte dig till att jobba här?

Jag hade faktiskt inga solklara planer på vart jag skulle ta vägen efter min högskoleutbildning. Sedan blev jag kontaktad under sensommaren 2018, av Axelent Engineerings konsultkontor i Huskvarna. Frågan ställdes ifall jag hade varit intresserad av att börja min karriär inom mekanik där, vilket jag såklart var. Efter en ganska kort tid så blev jag skickad till Hillerstorps specialmaskiner (som då ingick i Axelent koncernen) för att stötta deras verksamhet. HSM och AxE blev ett och samma företag. Det ena ledde till det andra och till slut hamnade jag i min nuvarande roll som Maskinkonstruktör på Axelent Engineering i Gislaved.

Berätta lite om hur din yrkesroll ser ut

Som maskinkonstruktör är jag delaktig i de flesta av företagets olika moment när det kommer till maskinbygge och projekt. Ofta börjar ett projekt med ett koncept som jag tillsammans med mina kollegor på konstruktionsavdelningen ska realisera. Mycket av min tid spenderas på att vrida och vända på 3D modeller och försöka hitta de bästa lösningarna.

Efter vår konstruktionsperiod blir det stor anknytning till tillverkning, montering, leverantörer och kund för att kunna styra projekten i mål och kunna landa i en färdig produkt

 

Vad tycker du är mest inspirerande med ditt jobb?

Det som gör mitt jobb till ett absolut nöje är att få se det man arbetat med i 3D miljö i datorn sakta men säkert växa fram i verkligheten. Att något som från början bara var en idé i huvudet faktiskt fungerar som tänkt och fysiskt går att ta på.

 

Hur skulle du beskriva Axelent som arbetsplats?

Jag har alltid haft ett bra stöd från kunniga kollegor. Fastnar man på något kan man lita på att man gemensamt tar sig i mål på ett eller annat sätt.

 

Kan du beskriva något som du gjort i ditt jobb som du är extra stolt över eller som varit extra roligt?

Jag har under årens gång fått vara delaktig i många stora projekt till Thule. Att få vara med och rusta upp deras maskinpark har varit spännande, utmanande och givit mig många lärdomar som jag kan ta med mig framåt.