Om oss - Axelent Engineering

Om oss Axelent Engineering

I över 40 år har Axelent Engineering varit en tillförlitlig partner vad gäller smarta lösningar inom maskin och automation. En komplett leverantör, från projektering och tillverkning till installation och uppföljning.

Vi har lång erfarenhet inom maskintillverkning & automation

Axelent Engineering är en komplett leverantör som tillhandahåller tjänster och produkter inom hela kedjan från projektering, konstruktion och tillverkning, via montering och installation till utbildning, CE-märkning och uppföljning. I vårt erbjudande återfinns allt från skräddarsydda automations- och maskinlösningar till standardmaskiner från samarbetspartners som Jena-Perrot, Bihler, Nidec-Minster och Numalliance. I vår produktionsanläggning tillverkas dessutom reservdelar, prototyper och maskinkomponenter.

Vi har en stark serviceavdelning som erbjuder akutservice och förebyggande underhåll för att öka maskininvesteringens tillgänglighet och livslängd.

På Axelent Engineering drivs vi av att hela tiden ligga steget före och driva utvecklingen framåt och att hitta smarta lösningar som gör våra kunders vardag mer produktiva och i slutändan mer lönsam och konkurrenskraftig.

 

Axelent Engineering Baldersvägen Gislaved

Axelents History Milstolpar

I över 40 år har Axelent Engineering varit en tillförlitlig partner vad gäller smarta lösningar inom maskin och automation.
 • Nittorps Mekaniska

  Embryot till Axelent Engineering bildades redan på 1950-talet när Nittorps Mekaniska såg dagens ljus.

 • Hestra Mekaniska

  På 1970-talet grundades Hestra Mekaniska. Företaget byggde specialmaskiner för närliggande industrier.

 • Hestra Automation

  2005 slogs de två bolagen samman då Axelent gick in som ägare och bolaget fick namnet Hestra Automation.

 • Dassault Systèmes

  Verksamheten utvecklas, nya kompetenser tillkommer och nya kontor öppnas för att tillmötesgå en mycket differentierad flora av industrikunder.

 • Innoqlura AB

  Genom förvärv av Innoqlura AB i Huskvarna 2013, utökades erbjudandet även med tjänster inom produktutveckling, projektledning, industridesign och formbestämning.

 • Hillerstorps Specialmaskiner

  År 2017 förstärkte man kompetensen genom uppköp av Hillerstorps Specialmaskiner.

 • Uppdelning i två

  Den första februari 2021, delades Axelent Engineering AB upp i två bolag; Axelent Engineering AB och Axelent Solutions AB.

En tillförlitlig partner Smarta lösningar inom maskin och automation

Axelent Engineering erbjuder allt från skräddarsydda lösningar och standardmaskiner från välkända samarbetspartners till reservdelar, prototyper och maskinkomponenter. Alltid med god support och service såväl under som efter köpet. All vår verksamhet genomsyras av värderingar som kombinerar hög affärsmässighet och krav på etiska normer.

AXELENT ENGINEERINGS Partners

Vi är väldigt stolta över våra samarbetspartners som är en av faktorerna att vi kan upprätta den kvalitén som våra kunder förväntar sig av oss. För oss är det viktigt att våra samarbetspartners kan supportera oss i olika delar av våra projekt med stort engagemang och hög kompetens.

Vårt erbjudande

Axelent Engineerings Hållbarhetsarbete

Hållbarhet, miljö och arbetsmiljö är en integrerad del av vår verksamhet. Vi tar ansvar för våra handlingar och bryr oss om våra rötter och vår sociala miljö. För oss är etik och moral viktigt – enkelt uttryckt, vi förväntar oss alltid rent spel oavsett situation.

Axelent Group Vi är en del av Axelent Group

Axelent Group består av de fyra företagen Axelent, Axelent Engineering, Axelent Solutions, och Axelent Wire Tray. De fyra företagen delar visionen att göra svensk industri konkurrenskraftig genom automatisering, säkerhet, effektiva rutiner, funktion och kompetens. Moderbolaget Axelent har sitt huvudkontor i Hillerstorp och har rötterna i svensk tillverkningsindustri.

 

Gemensamt för alla bolag inom Axelent Group är vår interna strategi för en gemensam värdegrund som skapar en kultur där vi alla vill verka och arbeta. Vi kallar det One Axelent. One Axelent innefattar inkludering & teamwork, mellan medarbetare men även mellan våra bolag, både nationellt och globalt. Som medarbetare är man en del av familjen inom Axelent Group, oavsett vilket bolag man verkar inom.

Axelent Group Visselblåsarfunktion

I vår visselblåsarfunktion kan du lämna en rapport om misstanke om allvarliga missförhållanden