Från Falun till Gislaved, Harry valde sin praktikplats hos oss - Axelent Engineering

Från Falun till Gislaved, Harry valde sin praktikplats hos oss

Under fyra veckor gör Harry Åberg från Hagströmska gymnasiet i Falun sin praktik hos oss. Läs vad Harry har tyckt om den första tiden hos oss och om hur han under sina studier kan kombinera maskintresset med sin stora hobby cykling.

Harry Åberg

Berätta lite vem du är?

Jag heter Harry Åberg och är 17 år gammal. Jag kommer ursprungligen från Gislaved men läser nu på Hagströmska Gymnasiet i Falun. Jag valde att flytta till det gymnasiet då man kan kombinera programmet Industriteknik med en idrott som i mitt fall är cykling. Jag har cyklat och tävlat mycket i cykel sedan jag var liten. Jag tyckte också det kändes roligt att flytta hemifrån, även om det var ovant i början. De flesta som studerar där kommer från andra ställen och bor där, så vi har bra gemenskap.

 

Berätta lite om dina studier?

Jag är inne på det andra året av gymnasieutbildning industriteknik med inriktning på produkt och maskinteknik/CNC-tekniker. Under det andra året har man totalt åtta veckors praktik i två omgångar. Så nu kommer jag ha mina första fyra veckors praktik på Axelent Engineering.

 

Berätta lite om vad du gör här på din praktik?

Jag får göra lite allt möjligt på tillverkningsavdelningen. Till en början blir det rätt mycket att bara följa med och gå bredvid. Nu får jag även stå lite mer själv och hantera fräsarna och svarvarna. Det är liknande maskiner som vi använder under utbildningen. Sista tiden som är kvar kommer jag få testa på lite fler delar inom tillverkningen. Jag hoppas göra min andra praktikomgång det här året på Axelent Engineering också. Det kommer även vara praktik under det sista studieåret.

 

Hur kom du i kontakt med just Axelent Engineering?

Jag känner till Stefan Axelsson på Axelent så jag ställde frågan till honom om jag kunde få göra praktiken här. Sedan bor mina föräldrar här i Gislaved och min pappa kände även till Axelent Engineering som ett bra alternativ.

 

Vad hoppas du få jobba med efter studierna?

Jag hoppas ju få jobba inom något som har med industriteknik att göra, men jag vet inte exakt vad än.

 

Vad tycker du är det roligaste med den här typen av jobb?

Jag har ett maskintresse och gillar att jobba inom produktion.

 

Hur har tiden varit hos oss hittills?

Jag tycker det har varit roligt hittills och att det har gått bra att få testa på lite olika delar inom tillverkning.