Nyheter

bygger broar mellan människa och maskin

Vi bygger broar mellan människor och maskiner

Trygghet är att få jobba med en partner som tar ansvar hela vägen. Därför bygger vi broar mellan människor och maskiner. På Axelent Engineering är automationslösningar och specialmaskiner kärnan i vår verksamhet.

Affärer med hjärtat med vår VD Jesper Bundgaard

Affärer med hjärtat. Ja, vad betyder det egentligen? Den gemensamma nämnaren för samtliga bolag i Axelentgruppen är att drivkraften alltid ska vara att varje kund och leverantör blir sedd och hörd. Hos oss lämnas ingen del i affären åt slumpen.

Affärer med hjärtat

Vi gör livslånga affärer med hjärtat!

Vi i Axelentgruppen består av flera olika bolag men grunden i det vi gör är detsamma; vi vill vara en livslång partner som gör affärer med hjärtat. Det skulle kunna beskrivas som att vi är med på en livsresa med våra kunder och partners, och att få vara med på hela den resan är vad vi brinner för.

Axelent Engineering expanderar med ny fastighet

Axelent Engineering växer och har redan vuxit ur dom nya lokalerna som man flyttade in i under våren 2022. Vi hyr sedan tidigare våra lokaler på Baldersvägen i Gislaved av Bygga, och vi är väldigt nöjda med att nu kunna utöka vårt goda samarbete och även hyra grannfastigheten.

KMP 1500

KUKA KMP 1500 för framtidens automatiserade industri

är vårt svar på tillverkningsindustrins ökade krav på kortare reaktionstider och större flexibilitet i tillverkningskonceptet. I framtidens fabriker hör på förhand definierade vägar och stelbenta processer till historien. Därför utvecklar KUKA intelligenta, autonoma fordon som förser robotar och maskiner med material med perfekt timing. KMP 1500 ger en tidigare otänkbar flexibilitet i produktionen.

Tillverkning

Möjligheterna i vår tillverkning är många

På Axelent Engineerings tillverkningsavdelning arbetar idag totalt tio personer på plats i Gislaved. Vi tillverkar allt från projektbitar till tillverkning för egna projekt men också för extern tillverkning åt företag som inte har egen tillverkning, till produktion av reservdelar med mera.

service

Service och underhåll för en effektiv och hållbar industri

Det är fullt upp hos Axelent Engineerings serviceavdelning som idag består av totalt fem personer (fyra mekaniker och en programmerare) som till största del är ute på olika uppdrag hos kunder under sina arbetsdagar. Mattias Melkersson som är serviceansvarig på Axelent Engineering ser att avdelningen framöver kommer ha behov av att växa, då efterfrågan på deras tjänster är stor.

Sommaraktiviteter

Tips på sommaraktiviteter!

Vi på Axelent Engineering hoppas ni får en riktigt härlig sommar. Missa inte alla härliga aktiviteter som finns att utforska i vårt närområde.

Vi är med dig på hela resan

Axelent Engineering är med dig under hela resan av ditt projekt, från projektering och tillverkning till installation och uppföljning. Med vår samlade kompetens under samma tak kan du känna dig trygg med att ha en helhetsleverantör av skräddarsydda automations- och maskinlösningar.

Jesper Bundgaard

Sommarhälsning från vår VD Jesper Bundgaard

Året inleddes med en välfylld orderstock och vi har under våren och försommaren fyllt på med ytterligare order. Vi upplever stadigt ett ökat behov av automationslösningar och specialmaskiner i allmänhet och i Gnosjöregionen med omnejd i synnerhet.

Nidec Press & Automation

Vi är maskinåterförsäljare för Nidec

Vi är återförsäljare för Nidec. Nidec Press & Automation är en ledande global tillverkare av pressmaskiner och automationslösningar för metallbearbetningsindustrin. De erbjuder högpresterande pressar, stansmaskiner och formverktyg med hög precision och effektivitet.

Axelent Engineering

Vad säger våra anställda om att jobba på Axelent Engineering?

Välkommen till en familjär arbetsplats med engagerade medarbetare i flera olika, spännande roller. Axelent Engineering arbetar med allt från maskinkonstruktion, automationslösningar, försäljning av standardmaskiner, service och montage. Vi har mycket samarbete över avdelningarna i våra olika projekt, stora som små. Det bidrar till en god sammanhållning och att vi lär känna varandra på jobbet.

Hangon

Vår kund HangOn – ett företag med utveckling i sitt DNA

Vi på Axelent Engineering är stolta över att ha HangOn som en av våra långtgående kunder. Lär känna det spännande företaget som producerar upphängningssystem och maskeringar för lackeringsindustrin, och om hur vi har fått vara med på deras utvecklingsresa redan från starten.

Bihler

Vi är maskinåterförsäljare för Bihler

Axelent Engineering är stolta återförsäljare av maskiner från flera olika partners där vi representerar dessa märken i Skandinavien. En av dessa maskinåterförsäljare som vi är agenter för är Bihler som är baserade i Tyskland. Bihler är en världsledande systemleverantör för stansning och formning, svets- och monteringsteknik.

Gislaveds symfoniorkester

Vi är stolta sponsorer för Gislaveds Symfoniorkester

Vi på Axelent Engineering tycker det är viktigt med ett samhällsengagemang och delaktighet i det lokala idrotts- och kulturlivet. En av de verksamheter som vi sponsrar är symfoniorkestern i Gislaved. En symfoniorkester av det här slaget är unikt i Sverige, vilket vi känner oss extra stolta att vara med och sponsra.

IOT Internet of Things

Vad är egentligen Internet of Things?

Internet of Things (IoT) är en teknologi som möjliggör att fysiska objekt kan anslutas till internet och kommunicera med varandra utan mänsklig interaktion. Det innebär att allt från hushållsapparater till bilar och produktionsutrustning kan anslutas till nätverket och skicka data i realtid.

ABB Engineering

ABB Robotics och Axelent Engineering tillsammans för bästa möjliga automationslösningar

ABB Robotics är en av Axelent Engineerings långtgående partners och leverantörer när det gäller industrirobotar. Vi har träffat Nicklas Hallan, partner manager och Peter Wik, försäljningschef, från ABB Robotics tillsammans med Jesper Bundgaard och Karl Liljedahl från Axelent Engineering för att se tillbaka på vad vi har gjort tillsammans men också titta framåt på vilka trender, visioner och utmaningar vi ser i framtiden.

BM Svets

Ett långvarigt samarbete med BM Svets

BM Svets är ett familjeägt företag i Göteborg som genom tekniskt kunnande säljer bultsvets- och motståndssvetsprodukter. BM Svets har samarbetat med Axelent och Axelent Engineering i 17 år och har under denna tid levererat Harms & Wende-svetsar i alla produktionslinjer.

Alexander Hjelm

Lär känna Alexander Hjelm, maskinkonstruktör och projektledare

"Vi har fantastiska projekt, där vi får vara med och hjälpa företag in i den framtid som alltmer krävs idag. Detta gör att projekten skiljer sig åt med ständigt nya utmaningar och väldigt spännande att vara med på den resan som många företag gör. Det är extra roligt att göra dessa projekt här på Axelent med den gemenskap och drivkraft som vi har."

Prototyper

Axelent Engineering erbjuder prototypframtagning

Vi på Axelent Engineering erbjuder framtagning av prototyper. Det kan vara prototyper för att testa och få en känsla för nya eller utvecklade produkter, men det kan också vara trasiga delar från en maskin där kunden saknar 3D-underlag. I dessa fall har vi kunniga konstruktörer hos oss som kan rita upp en ny modell.

Marko Ilisic

Lär känna Marko Ilisic, maskiningenjör

Lär känna Marko Ilisic som är maskiningenjör hos oss på Axelent Engineering. Marko har studerat till maskiningenjör på Halmstad högskola men är född och uppvuxen i Gislaved dit han återvände.

Numalliance

Lär känna vår partner Numalliance

Vi är glada och stolta återförsäljare av maskiner från ett flertal partners där vi representerar dessa märken i Skandinavien. Vi erbjuder support inom maskinförsäljning och försäljning för en rad olika typer av maskiner från dessa partners. En av dessa maskinåterförsäljare som vi är agenter för är Nummalliance som är baserade i Frankrike.

AGV KMP 1500

Förarlös truck förser robotar och maskiner med material med perfekt timing

Axelent Engineering erbjuder i samarbete med KUKA en så kallad KMP 1500 (KUKA Mobile Plattform). Detta är ett förarlöst transportfordon som med fritt rörelsemönster förflyttar sig autonomt och flexibelt. I kombination med den senaste KUKA Sunrise-styrningen utgör den en modulärt, mångsidigt och framför allt mobilt tillverkningskoncept för framtidens industri.

Redo för nytt år

Vi på Axelent Engineering är redo för 2023

Efter jul- och nyårsledighet är vi nu laddade för ett nytt, fullspäckat år tillsammans med er. Välkommen att höra av dig till oss kring förfrågningar gällande maskiner, automation, tillverkning eller service.

Din trygga partner

Vi är din trygga partner under hela ditt projekt

Axelent Engineering är din kompletta leverantör från projektering och tillverkning till installation och uppföljning. Har du ett helhetsprojekt du vill ha hjälp med eller vill bolla planer eller idéer som rör automation, maskiner, tillverkning eller serviceavtal? Tveka inte att vända dig till oss på Axelent Engineering.

Återvändare Axelent Engineering

Välkomna tillbaka till Axelent Engineering!

På Axelent Engineering har vi en bredd av spännande yrkesroller under samma tak. Särskilt glada är vi när personer som varit och jobbat hos oss tidigare väljer att återvända till oss. Efter sommaren 2022 kom Christoffer Törnberg (automationsingenjör), Emil Axelsson (konstruktör) och Rickard Virtanen (CNC-operatör) tillbaka till Axelent Engineering vilket vi är mycket glada för. Välkomna tillbaka till oss!

Svarvning fräsning

Svarvning och fräsning med hög precision

Axlar med diverse hålbilder, försänkingar och stifthål är inga konstigheter för oss. I vår multimaskin Mazak Integrex i200-s blir både svarvning och fräsning med hög precision en gemensam verklighet.       

Maskinflytt Axelent

Maskinflytt av X-line 3 på Axelent

I oktober genomförde Axelent Engineering en maskinflytt för Axelent AB i Hillerstorp. Det var maskinlinjen X-Line 3 som skulle förflyttas till en annan yta i produktionen. I ett maskinflyttsarbete är Axelent Engineering med på hela resan från planering och utförande till att maskinen kommer åter i produktion.

Eddie

Axelent Engineering sponsrar racingtalangen Eddie Ramirez Eriksson

Axelent Engineering sponsrar den unga racingtalangen Eddie Ramirez Eriksson som vid 15 års ålder vunnit det mesta som går att vinna. Igår deltog Eddie på ett sponsor-race, där bland annat Johan Olsson, automationsingenjör från Axelent Engineering var med och tävlade i gocart. I samband med det passade vid på att göra en liten intervju med den lovande talangen.

Linus Johansson

Lär känna Linus Johansson som arbetar som godsmottagare hos oss

"Det mest inspirerande är att man får prova på olika saker hela tiden. Veckorna är aldrig dem samma, och det är väldigt mycket omväxlande arbetsuppgifter. Det är också ett jobb där man får vara självgående vilket jag gillar. Jag skulle även säga att man lär sig något nytt varje vecka, om inte varje dag."

Ewes Biehler kundcase Axelent Engineering

Stans- och bockmaskin till EWES AB i Bredaryd 

Under hösten har vi glädjen att få leverera en GRM-NC maskin från Otto Bihler Maschinenfabrik till EWES AB. Denna servostyrda maskin kan producera stansade delar, formade delar, tråddelar samt komponenter med betydligt snabbare produktivitet och flexibilitet än traditionella mekaniska maskiner.

Axelent Engineering

Med oss får du försprång

I över 40 år har Axelent Engineering varit en tillförlitlig partner vad gäller smarta lösningar inom maskin och automation. En komplett leverantör, från projektering och tillverkning till installation och uppföljning. Med snabbhet, kompetens och engagemang levererar vi högkvalitativa produkter som ökar produktiviteten och lönsamheten hos våra kunder.

Invigning Axelent Engineering

Invigning av Axelent Engineering

Den 2 juni har det varit invigning av Axelent Engineerings nya lokaler på Baldersvägen i Gislaved. Inbjudna gäster och partners deltog tillsammans med alla anställda på Axelent Engineering.

BraSatt

Full fart framåt i projektet BraSatt

Axelent Engineering är en av flera samarbetspartner i projektet där var och en av deltagarna ansvarar för olika delar i den totala processen, ett tätt samarbete mellan deltagarna där fasta ramar och en tydlig gemensam målbild finns har gjort att projektet nu börjar ta form.

Superföretag 2022

Vi är ett superföretag 2021

Ett antal högt ställda kriterier måste uppfyllas för att bli ett Superföretag. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på listan.