Historien om Axelent – En framgångssaga inom säkerhet och innovation

Inom den ständigt växande världen av industri och tillverkning finns det företag som lyckas sticka ut, inte bara genom sina produkter och tjänster, utan också genom sin förmåga att förändra branschen och dess normer. Vi på Axelent vill tro att vi är ett av dessa företag. Med ett starkt mod, passion och viljan av att bidra till något större har Axelent från start haft en vision och strävan om att bidra till och leverera säkerhet på ett nytt innovativt sätt.

Folke Helge

Historien om Axelent är en inspirerande resa fylld av framgång och uthållighet. Det hela började på 1990-talet i Hillerstorp, en liten ort i Småland, Sverige. Det var där det började, visionen om att skapa en säkrare arbetsmiljö för människor som arbetar med maskiner och industriella processer.

Med en stark vilja att förbättra säkerheten och minimera riskerna för olyckor och skador, började utvecklingen av innovativa lösningar för att skydda människor och utrustning från farliga situationer.

Genom åren har Axelent fortsatt att växa och utveckla sitt produktsortiment. Vi har introducerat innovativa lösningar som X-Tray, ett flexibelt och lättinstallerat kabelstegssortiment samt X-Rail, ett smart fallskyddssystem. Dessa produkter har inte bara visat sig vara en framgång bland kunder och partners, utan har också bidragit till att stärka Axelent som en komplett leverantör av säkerhets- och skyddslösningar.

Idag är Axelent en global företagsgrupp med etablering i över 60 länder världen över. Det har varit en enorm resa, från starten i Småland med 6 anställda till att idag har etablerat sig globalt i världen med över 350 anställda. Det är en resa vi alla på Axelent är stolta och fascineras över. Att utvecklas och växa finns i företagets DNA och något som alla anställda på Axelent dagligen får uppleva och utvecklas av.  Vi brukar säga att vi på Axelent är som en enda stor familj. Numera börjar familjen bli ganska omfattande men vi har ändå lyckats behålla känslan av samhörighet och delaktighet som vi värderar så högt, vi kallar det One Axelent.

 

Vår historia Ta del av Axelentgruppens spännande historia

Folke Helge