Axelent Engineering sponsrar racingtalangen Eddie Ramirez Eriksson - Axelent Engineering

Axelent Engineering sponsrar racingtalangen Eddie Ramirez Eriksson

Axelent Engineering sponsrar den unga racingtalangen Eddie Ramirez Eriksson som vid 15 års ålder vunnit det mesta som går att vinna. Igår deltog Eddie på ett sponsor-race, där bland annat Johan Olsson, automationsingenjör från Axelent Engineering var med och tävlade i gocart. I samband med det passade vid på att göra en liten intervju med den lovande talangen.  

Eddie Ramirez Eriksson Johan Olsson

– Jag heter Eddie Ramirez Eriksson är 15 år gammal och bor i Värnamo. Jag började med gocart redan när jag var sju år gammal. Pappa lovade mig att om jag vann så skulle han köpa en gocart till mig samma dag, och så blev det. Sen dess har det bara rullat på. Som elvaåring började jag köra riktig bil. Då var det lite utmanande att nå ner till pedalerna, det blev många kuddar bakom ryggen och så där, skrattar Eddie.

Nu är Eddie alltså 15 år och tävlar i Madridmästerskapet SMC Renault Clio Cup där han redan är mästare 2022 trots att det kvarstår en tävling i november.

– Jag kan säga redan nu att jag vunnit den cupen. Det är jag väldigt stolt över, det är inte många 15-åringar som lyckats med det.

Eddie kör en Renault Cleo modell 3 för KAK (Kunglia Automobila Klubben), och det har han gjort i två år. När man kör internationellt bistår dem med resorna, som i mitt fall ner till Spanien.

El Toro Racing

Eddie har även deltagit distriktsmästerskapen i Scandinavian Kartway Race League i Sverige, något som han också har vunnit i år.

– Pappa har alltid varit med och pushat mig. Han har alltid gillat motorsport även om han aldrig haft möjlighet att köra själv i Spanien. Han kommer ursprungligen från Gran Canaria.

Något som gör det lite utmanande är att han inte har någon tävlingsbil här hemma i Sverige. Därför kör Eddie med en simulator hemma som väl är så nära verkligheten man kan komma utan att köra en bil, förklarar han. Kurvtagningar är som i verkligheten, det är väl känslan av hastigheter upp till 200 km/h som inte går simulera på samma sätt. Så en tävlingsbil är något som han har förhoppningar att kunna ha framöver.

Efter sista tävlingen i Spanien i november är siktet inställt på att köra rally nästa år. Allt är förberett med bil och utrustning, nu är det bara att invänta rätt ålder då man måste vara 16 år för att köra.

– Mitt mål framåt är att få köra STCC eller rally på hög nivå.

Eddie berättar att det bästa med sporten är gemenskapen och hastigheten, det är roligt.