Sponsring som berör och gör skillnad - Axelent Engineering

Sponsring som berör och gör skillnad

Sponsring är en del av Axelents DNA. Vår sponsring har alltid grundat sig i en passion eller ett intresse hos våra ägare. Att vara en del av det goda samhället ser vi som självklart och viktigt, då vi alla är med och formar det samhälle där vi verkar.

Målet med all vår sponsring är att vi ska göra skillnad för den sponsrade individen eller laget, för att de få större möjligheter att utöva sin sport eller verksamhet. Bland dem vi sponsrar hittar vi allt från mer kända namn som timbersportaren Ferry Svan, till HV71 och thaiboxarna Moa Carlsson och Kenny Hong, rallytalanger som Eddie Ramirez Eriksson eller STCC talangerna Calle Bergman och Isac Aronsson. Listan kan göras lång, men grunden handlar om att få vara med på fantastiska utvecklingsresor och kunna bidra i resan på deras fortsatta idrottskarriärer.

 

Vi sponsrar även många enskilda event av olika slag, allt från sportevenemang eller tävlingar till bidrag för föreningar på olika sätt. Konståkningsföreningen i Värnamo var vi med och sponsrade för att bidra till att rädda kvar föreningen.  Cheerleadinglaget Midnight i Värnamo var vi med och sponsrade så att dessa unga talanger skulle kunna åka på sin drömresa till Florida i USA och tävla. En resa som blev verklighet i maj 2023 där hela laget med tränare kunde följa med. För oss handlar sponsring också som i de här fallen om att kunna ge tillbaka till samhället på olika sätt.

Ju World Solar Challenge är ett annat fantastiskt projekt som vi är med och sponsrar. JU World Solar Challenge går ut på att ett team studenter från två fakulteter vid Jönköping University ska bygga en bil som drivs helt av solenergi. Den bil de designat och just nu bygger helt från grunden kommer de ta med sig till Australien i höst för att delta i Bridgestone World Solar Challenge som är världens största och längsta race för soldrivna bilar.

 

Men vi sponsrar inte bara idrott eller föreningar utan även välgörenhet. I Egypten har vi varit delaktiga i öppnandet av ett barnhem (DGSS) som idag har omkring 40–50 föräldralösa barn från hela Egypten. Tappra barn är en annan stiftelse vi sponsrar som samlar in pengar för utsatta barn genom olika event och insamlingar.

 

För oss görs sponsring inte bara för att synas då långt ifrån all sponsring vi gör märks eller syns, utan det görs med hjärtat och det kommer alltid vara viktigt för oss på Axelent.

 

Besök gärna Axelentgruppens nya sida om sponsring och lär dig mer!