Besök av åttondeklassare på Industrinatten - Axelent Engineering

Besök av åttondeklassare på Industrinatten

Industrinatten

Idag har vi på Axelent Engineering haft besök av ca 50 åttondeklassare under Industrinatten, från Nordinskolan i Smålandsstenar. Vid besöket har eleverna fått en företagspresentation samt guidad rundvandring i vår verksamhet. Eleverna som deltar i Industrinatten besöker under dagen ett flertal olika företag i Gislaved, Anderstorp, Hestra och Smålandsstenar.

Vi på Axelent Engineering tycker det här är ett viktigt och givande projekt där elever får en inblick i hur den moderna industrin ser ut idag. Därför är vi även medsponsorer i detta projekt för att göra det möjligt. Att nå vår framtida kompetens börjar med att väcka intresset redan i tidig ålder genom att de får en chans att komma ut i industrin och se vilka olika spännande roller det finns i dag.

 

Om Industrinatten

Evenemanget syftar till att ge högstadieelever möjlighet att utforska olika industrier och företag på ett interaktivt sätt. Under Industrinatten öppnar många företag sina dörrar för besökare och erbjuder guidade turer, presentationer, och aktiviteter som ger insikt i deras verksamhet och branscher. Det är ett tillfälle för företag att visa upp sin teknologi, innovation och arbetsmiljö oh berätta mer om olika industrier och karriärmöjligheter. Industrinatten syftar också till att främja intresset för teknik, industrisektorn och entreprenörskap bland unga och ge dem inspiration för framtida yrkesval.