Semiautomatiskt bockcenter

JEAN PERROTs semi-automatiska bockcenter är en höghastighetskantpress speciellt designad för produktionsserier i hög volym. Denna 250 ton / 3 meter kantpress är utrustad med 3 olika typer av stansar och 3 olika typer av dynor. Med denna maskins prestanda är en komplicerad detalj klar på mycket kort tid utan omställ och verktygsbyten. Tre kantpressar i en specialdesignad maskin.

Funktioner:
Spänningsbefriad brokonstruktion
2500 T / 3 meter
CNC kantpress med ESA GV numeriska kontroller
Dynamisk hydraulisk bombering
3 axligt bakanslag (X, X2, R)
Pneumatiska avstrykare
Ljusstråle framtill för operatörens säkerhet / stansrörelse
Senaste ”Lazersafe” skyddssystem med 2 positioner beroende på stansarnas höjd.
Balkhastighet: 275 mm/s
Arbetsfart: 18 mm/s
Automatiskt verktygsbyte för 3 kompletta längder av stansar
Automatiskt verktygsbyte för 3 kompletta längder av dynor

Med bockcentret MANEO kan även komplexa delar bockas i ett steg och du sparar tid och eliminerar buffertlager mellan 2 eller 3 bockningsfaser.
Faktum är att det automatiska verktygsbytessystemet möjliggör effektiv användning av specifika bockprocesser såsom radiebockning eller omslagsprocesser. Operatören behöver bara placera sin detalj i maskinen enligt bocksekvensen.

Bockcentret MANEO är utrustat med 3 typer av stansar och dynor:
Pressbalken är utrustad med 3 olika linjer av stansar. Varje stanslinje laddas eller dras tillbaka av två hydraulcylindrar och den vertikala rörelsen säkerställs av ett kullagersystem för hög hastighet och precision.

Det nedre bordet är utrustat med 3 olika linjer av dynor. Varje dyna är associerad med en stans. Dynorna rör sig horisontellt och automatiskt, enligt bocksekvensen. För perfekt resultat över tid är bädden monterad på bronslegeringsskenor med grafitinsatser.

Kontakta oss

Vill du veta mer om Jean-Perrot, de maskiner som vi erbjuder eller vilken som passar dig, din situation och ditt behov? Kontakta oss så hjälper vi dig med rådgivning och support!

Jens Vesterlund
Försäljning standardmaskiner Jens Vesterlund +46 (0)371-58 37 04 jens.vesterlund@axelentengineering.se