Axelent Engineering levererar sin största produktionslina inom kabeltrummor.

Axelent Engineering levererar toppmodern produktionslina till Versowood, Finland

För 1,5 år sedan inleddes resan med att utveckla en av världens mest avancerade produktionslinjer för kabeltrummor till Versowood, Finland. Versowood är Finlands största privata producent av sågat virke och vidareförädlade produkter. De är även ett familjeföretag som har stor omtanke för skogsägarens och kundens behov.

– Produktionslinjen är den mest moderna i sitt slag i världen när det gäller tillverkning av kabeltrummor, säger Juhani Ala-Salmi, Director, wood packaging operations, Versowood.

Ett utmärkt samarbete

– Vi tycker att samarbetet med Axelent Engineering har fungerat utmärkt och hela projektet har löpt på smidigt. De har varit mycket innovativa när det gäller konstruktionen av produktionslinjen, säger Janne Hannola, Production Director, Versowood.

 

Henrik Granquist arbetar som projektledare på Axelent Engineering och kom in i projektet för 18 månader sedan när konstruktionsarbetet påbörjades.

 

Min roll har varit att samordna allt kring montage och bokning av resurser, från elektriker till mekaniker, eftersom vi behövde ökad kapacitet för ett projekt av den här storleken. Detta är den största anläggningen för tillverkning av kabeltrummor som vi har gjort någonsin. Samarbetet med Versowood har verkligen fungerat smidigt, och vi har fått snabba svar med hög relevans för arbetet. Vi är stolta över att kunna leverera den här typen av högkvalitativ produkt, säger Henrik.

Fr vr: Markku Mäkinen – Electrical maintenance, Jukka Haakana – Maintenance, Juhani Ala-Salmi – Director, wood packaging operations, Janne Hannola – Production Director, Tommi Kivioja – production manager
Fr vr: Jesper Bundgaard – VD Axelent Engineering, Juhani Ala-Salmi – Director, wood packaging operations