Vi är stolta sponsorer för Gislaveds Symfoniorkester

Gislaveds symfoniorkester

Sponsring Gislaveds Symfoniorkester

Vi på Axelent Engineering tycker det är viktigt med ett samhällsengagemang och delaktighet i det lokala idrotts- och kulturlivet. En av de verksamheter som vi sponsrar är symfoniorkestern i Gislaved. En symfoniorkester av det här slaget är unikt i Sverige, vilket vi känner oss extra stolta att vara med och sponsra.

 

Symfoniorkestern har grunden i Gislaveds Orkesterförening som bildades 1934 som bestod av medlemmar ur blåsorkester, dansorkestrar och en del stråkmusiker. Den första konserten hölls 1935 där Mendelsohns Högtidsmarsch och Haydn Militärsymfoni framfördes. Bengt Eurén har lett orkestern under fyra decennier med start 1952. Stommen i orkestern utgörs av musiklärare vid Gislaveds musikskola och av lokalt förankrade amatörmusiker och kompletteras vid behov av elever vid estetgymnasiet. Idag består orkestern av ett 60-tal musiker. Olika dirigenter samarbetar med orkestern för att få olika infallsvinklar i musik och utvecklas.

Konserter med gästartister

Sedan 2011 har orkestern namnet Gislaveds Symfoniorkester. Fyra till fem gånger om året håller orkestern konserter med klassisk inriktning, pop/rock och nyårskonserter. Då har konserten mer kända gästartister som deltar, där några exempel på deltagare är allt från The Real Group, Loa Falkman och Orsa Spelmän till Malin Broman och Peter Johansson.