Stretch bender press

Denna fullt elektriska maskin är idealisk för produktion av stötfångarbalkar och strukturella komponenter, erbjuder snabb verktygsbyte och hög repeatabilitet. Med möjlighet till manuell eller automatiserad inmatning och Industri 4.0-kompatibilitet är den väl anpassad för moderna tillverkningsmiljöer.

Egenskaper
Tillverkning av stötfångarbalkar, tvärbalkar och strukturella komponenter
Förböjd kraft förbättrar repeterbarheten
Snabbt och komplett verktygsbyte på mindre än 30 minuter
Långa delar som T4 aluminiumprofil inklusive komplexa profiler
Helt elektrisk design för minskat underhåll
Fristående enhet eller automatiserad cell
Manuell eller automatiserad lastning
Förberedd för Industri 4.0

Lösningen för bockning av aluminiumprofil för Bumper-balk.

Denna högteknologiska maskin är specialdesignad för tillverkning av stötfångarbalkar, tvärstag och andra strukturella komponenter, inklusive komplexa profiler i material såsom T4 aluminium. Den fullt elektriska designen garanterar minskat underhåll och hög driftsäkerhet. En pre-bending-funktion tillämpar en initial böjningskraft för att förbättra repeatabiliteten och kvaliteten på varje komponent.

Maskinen kan konfigureras som en fristående enhet eller integreras i en automatiserad cell, med alternativ för både manuell och automatiserad inmatning, vilket gör den anpassningsbar för olika produktionsbehov. Verktygsbytet är snabbt och kan genomföras på mindre än 30 minuter, vilket optimerar produktionsflöden och minimerar driftstopp.

HMI-systemet inkluderar industriell PC-baserad programvara med en flerspråkig pekskärmsgränssnitt, vilket förenklar programmeringen av maskinen. Den är också utrustad med ytterligare I/O-möjligheter och internetanslutning för fjärrassistans och kommunikation via chattrum. Dess beredskap för Industri 4.0 innebär att maskinen är framtidssäkrad med avancerad dataintegrering och fjärrövervakningskapacitet, vilket underlättar en smidig integration i smarta fabriker.

HMI

  • Industriell PC-baserad programvara
  • Flerspråkig dialog och programmeringsgränssnitt på en pekskärm
  • Enkel programmering
  • Ytterligare I/O
  • Internetanslutning: fjärrhjälp och chattrum

Kontakta oss

Vill du veta mer om Numalliance, de maskiner som vi erbjuder eller vilken som passar dig, din situation och ditt behov? Kontakta oss så hjälper vi dig med rådgivning och support!

Jens Vesterlund
Försäljning standardmaskiner Jens Vesterlund +46 (0)371-58 37 04 jens.vesterlund@axelentengineering.se