Servopress

Pressens precisionskinematik möjliggör snabbare systemrespons och optimerad produktion. Excentriska hjul med dubbla spiralformade växlar möjliggör mjukare prestanda och bättre kraftöverföring, vilket resulterar i mer hållbarhet för produkten. Dess solida design bidrar också till en längre produktlivslängd. Presskraft från 300 ton till 800 ton. Energihushållning tack vare energiledningssystemet som är inbyggt i Nidec ARISA-pressar utvärderas varje vridmoment i termer av effekt och energiförbrukning för att kunna erbjuda användaren ett program som optimerar processen.

Egenskaper
Snabbhet i kombination med att man kan styra hastigheten och sänka farten när man vill undvika bristningar i materialet
Man kan dra ner slaglängden till minimum och därmed få ner cykeltiden
Anslagshastigheten kan dras ner och därmed minskas vibrationen i verktyget som gör att det håller längre
Mindre oljud
Energisnål
Lätt att anpassa
Minimalt underhåll
Högre kvalitet

NIDEC och P&A/Arisa erbjuder snabba ledtider, konkurrenskraftiga priser och hög kapacitet på grund av sin toppmoderna anläggning i Spanien som är ledande i världen. Arisa som ingår i Nidec Press & Automation är en av pionjärerna inom servopresstillverkning har många års erfarenhet av att tillverka dessa pressar och är ett självklart val för många företag globalt när de ska investera i en servopress.

Denna maskin kombinerar snabbhet med avancerad hastighetskontroll, vilket möjliggör en minskning av hastigheten vid behov för att undvika bristningar i materialet. Detta är avgörande för tillverkning där materialintegriteten är kritisk och varje detalj räknas. Genom att justera slaglängden till ett minimum kan cykeltiderna reduceras, vilket ökar produktionseffektiviteten utan att kompromissa med kvaliteten på produkterna.

För att ytterligare optimera maskinens prestanda och livslängd kan anslagshastigheten sänkas, vilket minskar vibrationer i verktyget. Denna egenskap bidrar inte bara till en förlängd hållbarhet för verktygen utan också till en mer stabil bearbetningsprocess. Dessutom kännetecknas maskinen av dess låga ljudnivå och energieffektivitet, vilket gör den till ett mer miljövänligt alternativ som minskar driftskostnaderna.

Maskinen är designad för att vara lätt att anpassa till olika produktionsspecifikationer och kräver minimalt underhåll, vilket säkerställer långa driftsperioder med färre avbrott.

Kontakta oss

Vill du veta mer om Nidec, de maskiner som vi erbjuder eller vilken som passar dig, din situation och ditt behov? Kontakta oss så hjälper vi dig med rådgivning och support!

Jens Vesterlund
Försäljning standardmaskiner Jens Vesterlund +46 (0)371-58 37 04 jens.vesterlund@axelentengineering.se