Linjära maskiner kurv/servostyrda

Vi erbjuder två linjära maskiner, en kurvstyrd och en servostyrd, anpassade för olika seriestorlekar och produktvariationer. Båda har avancerade funktioner för bearbetning, inklusive stansning och svetsning, med enkel verktygsinställning och underhåll. De är utrustade för att maximera produktionseffektivitet och kvalitet, med integrerade sensorer för optimal driftsäkerhet.

Egenskaper
2 000 mm bearbetningslängd för stansning, formning, svetsning och andra processer
Pressinstallationsutrymme kompatibelt med Meusburgers standardutbud.
Standardgränssnitt och nollpunktsklämsystem med hydrauliska klämfunktioner för enkel och snabb verktygsinställning för formning
Hel kompatibilitet med linjära stans- och formverktyg med maskiner även i Bihlers modulära serie
Kan utökas med andra processmoduler för svetsning, gängning och skruvapplikationer för ytterligare mervärde
Integrerade sensorer i alla maskin- och bearbetningskomponenter för övervakning och skydd som en del av förebyggande underhåll
Obegränsad åtkomst till alla maskinkomponenter som kräver underhåll säkerställer kortast möjliga driftstopp
Enkel och säker drift via VariControl VC 1 styrsystem
Anslutning av bearbetningsenheterna till ett oljecirkulationssmörjsystem eliminerar oljeförbrukningen
OPC UA-gränssnitt för överföring av maskintillstånd till ett MPS- eller ERP-system och/eller Bihler’s analysverktyg
  • LM 2000-KT

    Kurvstyrd: för effektiv produktion av medelstora till stora seriestorlekar och få variationer i produktionen med cykeltider upp till 500st/min.

  • LM 2000-NC

    Servostyrd: för effektiv produktion av små till medelstora seriestorlekar och större produktvariation med cykeltider upp till 250st/min.

LM 2000-KT och LM 2000-NC är två högpresterande maskinserier designade för att hantera en mångfald av bearbetningsprocesser, inklusive stansning, formning, svetsning och gängning. Dessa maskiner erbjuder en bearbetningslängd på 2 000 mm och är kompatibla med Meusburgers standardutbud för pressinstallationer. Deras flexibilitet förstärks ytterligare genom standardgränssnitt och nollpunktsklämsystem med hydrauliska klämfunktioner som möjliggör snabb och enkel verktygsinställning för formning.

Både LM 2000-KT, som är kurvstyrd, och LM 2000-NC, som är servostyrd, är helt kompatibla med linjära stans- och formverktyg, inklusive dem i Bihlers modulära serie. Dessa maskiner kan utökas med moduler för svetsning, gängning och skruvapplikationer, vilket adderar ytterligare mervärde till produktionslinjen.

Integrerade sensorer i alla maskin- och bearbetningskomponenter erbjuder nödvändig övervakning och skydd, vilket är en del av strategin för förebyggande underhåll. Denna teknik säkerställer att driftstopp blir minimalt genom att erbjuda obegränsad åtkomst till alla underhållskrävande komponenter. Systemet VariControl VC 1 styr säker och enkel operation, och en anslutning till ett oljecirkulationssmörjsystem minimerar oljeförbrukningen.

Dessutom möjliggör ett OPC UA-gränssnitt smidig integration med olika Manufacturing Execution Systems (MPS) eller Enterprise Resource Planning-system (ERP), samt med Bihlers analysverktyg för optimal produktionsövervakning. LM 2000-KT är optimal för produktion av medelstora till stora seriestorlekar med minimala variationer och uppnår cykeltider upp till 500 enheter per minut, medan LM 2000-NC passar bäst för små till medelstora serier med större produktvariation och cykeltider upp till 250 enheter per minut.

Kontakta oss

Vill du veta mer om Bihler, de maskiner vi erbjuder eller vilken som passar dig, din situation och ditt behov? Kontakta oss så hjälper vi dig med rådgivning och support!

Mats Göthberg
Försäljning standardmaskiner Mats Göthberg +46 (0)371-58 37 06 mats.gothberg@axelentengineering.se