Hydraulpress standard

De hydrauliska, men även de servodrivna pressarna är designade och tillverkade enligt de mest krävande kundspecifikationerna. MIB från Numalliance-pressar används för pressning av bland annat kompositer och härdplaster. Vi erbjuder hydrauliska kompressionspressar och pressar med uppvärmda plattor. I utbudet finns också hydrauliska laboratoriepressar, hydrauliska pressar för RTM, SMC, BMC-processer och kompositstansning. Pressarna används även till att pressa metaller både för blankning och djupdragning. Andra material pressarna används till är även textil och gummi. Beroende på önskad presskraft kan man även välja den servodrivna varianten upp till 200 ton. MIB by Numalliance erbjuder både standard och kundanpassade lösningar upp till 3000 ton presskraft och för flertalet olika branscher och applikationer. Både manuella stand alone lösningar men även fullt automatiserade lösningar och sin egen användarvänliga mjukvara för programmering, kontroll och integrering mot ERP-system.

Egenskaper
Låg ljudnivå
Konfigurerbar hantering av cykeln
Intuitiv operatörspanel
Kontroll av slaglängd och kraft
Hålltryck och kontrollerad dekompression
Uppfyller maskindirektivet och standarder för hydraulpressar
Fysiskt operatörsskydd och säkerhetsventiler
Kompletta nomenklaturer och tekniska register

Denna hydraulpress är designad med en rad funktioner för att möta höga industriella standarder och leverera optimal prestanda över ett brett spektrum av tillämpningar. Maskinen kännetecknas av sin låga ljudnivå och konfigurerbar cykelhantering, vilket gör den idealisk för arbetsmiljöer som kräver minimal störning. Den intuitiva operatörspanelen förenklar interaktionen och gör det lätt för användarna att kontrollera och justera processparametrar såsom slag och kraft, samt hålltryck och kontrollerad dekompression.

Maskinen uppfyller de strikta kraven i maskindirektivet och standarderna för hydraulpressar, vilket inkluderar fysiskt skydd för operatören och säkerhetsventiler som standardutrustning. Dessutom är all nomenklatur och tekniska dokumentation fullständigt tillgänglig, vilket försäkrar att användarna har tillgång till all nödvändig information för säker och effektiv användning.

Fördelarna med denna hydraulpress inkluderar dess höga flexibilitet vid formning, lång livslängd och mjuka, precisa slag. Pressen är utvecklingsbar med valfria funktioner och lämpar sig för en mängd olika tillämpningar, från enkel pressning till komplex formning.

Kontakta oss

Vill du veta mer om Numalliance, de maskiner som vi erbjuder eller vilken som passar dig, din situation och ditt behov? Kontakta oss så hjälper vi dig med rådgivning och support!

Jens Vesterlund
Försäljning standardmaskiner Jens Vesterlund +46 (0)371-58 37 04 jens.vesterlund@axelentengineering.se