Bimeric SP

Kombination av servopress och BIMERIC-plattform för högeffektiv tillverkning med progressiva verktyg.

Egenskaper
Kontinuerlig komponenthantering: omedelbar vidarebearbetning av de stansade och formade delarna
Utrymme på BIMERIC-plattformen för processer utanför pressen
Effektivisering och förenkling av processkedjan
Genomgående hög produktkvalitet
Besparingar på logistikkostnader och utrustning
Optimal tillgänglighet till alla stationer för snabba ställtider
En central VariControl för alla processer

Maskinen BIMERIC är en mångsidig plattform utformad för att maximera effektiviteten i tillverkningsprocesser genom kontinuerlig komponenthantering. Plattformen möjliggör omedelbar vidarebearbetning av stansade och formade delar direkt i pressen till monteringsfärdiga enheter. Detta integrerade system minskar behovet av separat hantering och transporter mellan olika produktionssteg, vilket ger betydande besparingar på både logistikkostnader och utrustning.

BIMERIC-plattformen erbjuder även generöst med utrymme för diverse tillverkningsprocesser som kontaktsvetsning, gängformning, skruvförband och montering. Denna flexibilitet gör det möjligt att effektivisera och förenkla hela processkedjan, vilket resulterar i genomgående hög produktkvalitet.

Förutom dess omfattande funktionalitet är BIMERIC utrustad med en central VariControl-enhet som styr alla processer. Denna centrala kontroll möjliggör optimal tillgänglighet till alla stationer, vilket underlättar snabba ställtider – en kritisk fördel när man arbetar med ett stort antal varianter och små kvantiteter. Genom att sammanföra alla nödvändiga bearbetningssteg på en enda plattform, erbjuder BIMERIC en överlägsen lösning för moderna tillverkningsbehov där flexibilitet, effektivitet och högkvalitativ produktion är avgörande

Kontakta oss

Vill du veta mer om Bihler, de maskiner vi erbjuder eller vilken som passar dig, din situation och ditt behov? Kontakta oss så hjälper vi dig med rådgivning och support!

Mats Göthberg
Försäljning standardmaskiner Mats Göthberg +46 (0)371-58 37 06 mats.gothberg@axelentengineering.se