Philip Johansson gör sin NFK hos oss på Axelent Engineering - Axelent Engineering

Philip Johansson gör sin NFK hos oss på Axelent Engineering

Philip Johansson

Philip Johansson studerar maskinteknik, produktutveckling och designprogrammet vid Jönköpings universitet. Under sju veckor gör han sin NFK (Näringslivsförlagd kurs) här hos oss på Axelent Engineering. Läs när han berätta om sin praktik och vad han vill göra efter studierna.

 

Mitt namn är Philip och jag studerar på Jönköpings universitet. Jag är 22 år gammal och bor i Gislaved. På fritiden gillar jag att träna och spendera tid med vänner.

Jag läser maskinteknik: produktutveckling och designprogrammet som är en treårig utbildning och jag är inne på slutet av andra året. Under min praktik här har jag fått ta del av konstruktörsarbete med allt från att rita upp befintliga detaljer i CAD till att utveckla nya produkter. Praktiken är en egen kurs som kallas Näringslivsförlagd kurs (NFK) och sträcker sig över 7 veckor. Efter att praktiken är klar ska man presentera för klassen vad man har gjort och lärt sig.

I och med att jag bor i Gislaved har jag hört talas om Axelent Engineering sen innan och jag har stött på företaget mycket i skolan, men det var en kompis som jobbar här som rekommenderade att jag skulle ansöka om att göra min praktik här.

Efter studierna hoppas jag att jag jobbar som konstruktör inom tillverkningsindustrin. Jag tycker att det roligaste med mitt studieområde är just produktutvecklingen, jag gillar att vara kreativ och se mina tankar bli verklighet. Hittills har det varit väldigt roliga arbetsuppgifter och en trevlig arbetsmiljö.