Automation - Axelent Engineering
Väderstad Axelent Engineering kundcase

Ett långtgående samarbete mellan Axelent Engineering och Väderstad

Axelent Engineering har ett långtgående samarbete med Väderstad som tog sin början 2008, då den första anläggningen kom på plats. En andra anläggning kom på plats tio år senare 2018. Båda anläggningar är kransystem med tillhörande banor. Med ett samarbete som pågått ungefär i 15 år med tillhörande service av dessa anläggningar har en långtgående relation byggts upp mellan företagen.

KMP 1500

KUKA KMP 1500 för framtidens automatiserade industri

är vårt svar på tillverkningsindustrins ökade krav på kortare reaktionstider och större flexibilitet i tillverkningskonceptet. I framtidens fabriker hör på förhand definierade vägar och stelbenta processer till historien. Därför utvecklar KUKA intelligenta, autonoma fordon som förser robotar och maskiner med material med perfekt timing. KMP 1500 ger en tidigare otänkbar flexibilitet i produktionen.

ABB Engineering

ABB Robotics och Axelent Engineering tillsammans för bästa möjliga automationslösningar

ABB Robotics är en av Axelent Engineerings långtgående partners och leverantörer när det gäller industrirobotar. Vi har träffat Nicklas Hallan, partner manager och Peter Wik, försäljningschef, från ABB Robotics tillsammans med Jesper Bundgaard och Karl Liljedahl från Axelent Engineering för att se tillbaka på vad vi har gjort tillsammans men också titta framåt på vilka trender, visioner och utmaningar vi ser i framtiden.

Axelent Engineering

Med oss får du försprång

I över 40 år har Axelent Engineering varit en tillförlitlig partner vad gäller smarta lösningar inom maskin och automation. En komplett leverantör, från projektering och tillverkning till installation och uppföljning. Med snabbhet, kompetens och engagemang levererar vi högkvalitativa produkter som ökar produktiviteten och lönsamheten hos våra kunder.