Lär känna Johan Olsson som är programmerare hos oss

Johan Olsson

We are Axelent Engineering Lär känna Johan Olsson som är programmerare hos oss

Vad innebär det egentligen att vara automationsingenjör på Axelent Engineering? Lär känna Johan Olsson och hans spännande roll, och hur resan dit har sett ut.

 

 Vem är du? Berätta lite om dig själv och utbildningsbakgrund
Jag är en 27 årig skåning bosatt i Jönköping. Träning, finans och personlig utveckling ligger mig varmt om hjärtat. Startade yrkeslivet som elektriker/servicetekniker för att sedan hitta suget att plugga vidare, och läste då till Automationsingenjör.  Har sedan efter examen kompletterat med strökurser på högskolan kombinerat med jobb, vilket jag även gör i detta nu.

””Vi är specialister på innovation och inblandade i många projekt hos stora välkända företag inom ett flertal branscher och att få möjlighet att vara en del av detta är häftigt””

Hur började din resa på Axelent Engineering och vad gjorde att du sökte dig till att jobba här? 


I mitten på december 2020 började min resa som Programmerare på Axelent Engineering.
Vi är specialister på innovation och inblandade i många projekt hos stora etablerade välkända företag inom ett flertal branscher som är välkända inom sina nischer, både nationellt som globalt.
Att få möjligheten att vara en del av detta kändes häftigt. Den häftiga tanken blev verklighet så att säga.

 

Berätta lite om hur din yrkesroll ser ut


Jag jobbar med felavhjälpning och optimering av automationslösningar med allt från support till programändringar. Det blir mycket kaffe med kunder, skrattar Johan.

 

Vad tycker du är mest inspirerande med ditt jobb?


Att kunna styra stora produktionslinjer med text samt att få vara en bro mellan golvpersonal och kontorspersonal när olika lösningar ska tillämpas.

 

Hur skulle du beskriva Axelent som arbetsplats?


Jag hade turen att få hamna i en avdelning med en tight och sammansvetsad grupp, med en väldigt bra chef som verkligen ser och tror på en!

 

Kan du beskriva något som du gjort i ditt jobb som du är extra stolt över eller som varit extra roligt?


Jag optimerade programkoden till Kaplinan a lá hjärtat av Axelent AB’s panelproduktion och detta resulterade i en ökad output av färdigkapade rör på närliggande 20 procent. Många kockar i soppan hade gjort den slöare och mer ineffektiv över tid. Well done säger jag!