Lär känna Henrik Granquist som är projektledare inom montage och installation

Henrik Granquist

Vem är du? Berätta lite mer om dig själv.

Jag heter Henrik Granquist är 44 år, gift och har  två barn, och vi bor på en gård utanför Grimsås. Jag kör cykelvasan varje år så det blir ca 100 mil mountanbike/år.  Jag är en målvedveten person som älskar att arbeta. Jag bedriver ett jord/skogsbruk på fritiden med köttdjur.

 

Hur började din resa på Axelent Engineering och vad gjorde att du sökte dig till att jobba här?

Jag började 1997 på Hestra mekaniska som senare blev uppköpt av Axelent AB vilket jag tycker blev ett jättelyft. (Jag har även jobbat fyra år på Dynamate i Södertälje 2004-2008)

 

Berätta lite om hur din yrkesroll ser ut 

Jag jobbar som projektledare där det är jag som håller ihop montage och installation hos kund, samt stöttar konstruktörerna i deras arbete med att konstruera nya maskiner. Jag är med andra ord spindeln i nätet.

Hur började din resa på Axelent Engineering och vad gjorde att du sökte dig till att jobba här?

Jag började 1997 på Hestra mekaniska som senare blev uppköpt av Axelent AB vilket jag tycker blev ett jättelyft. (Jag har även jobbat fyra år på Dynamate i Södertälje 2004-2008)

 

Berätta lite om hur din yrkesroll ser ut 

Jag jobbar som projektledare där det är jag som håller ihop montage och installation hos kund, samt stöttar konstruktörerna i deras arbete med att konstruera nya maskiner. Jag är med andra ord spindeln i nätet.

 

Vad tycker du är mest inspirerande med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är omväxlingen, att det alltid är nya spännande projekt att jobba med. Sedan är det bra kollegor och ett härligt team.

 

Hur skulle du beskriva Axelent som arbetsplats?

Jag skulle beskriva Axelent Engineering som ett modernt teknikföretag som har högt i tak och som hela tiden ligger i framkant och strävar efter att bli bäst. Jag trivs jättebra här.

 

Finns det något särskilt minne som varit extra roligt eller något du varit extra stolt över i din tjänst?

Att rodda kring hela flytten till våra nya lokaler på Baldersvägen var extra roligt att få genomföra.