Lär känna Alexander Hjelm, maskinkonstruktör och projektledare

Alexander Hjelm

Kan du berätta lite om dig själv?

Jag heter Alexander Hjelm och är 27 år gammal. Uppvuxen i Burseryd men direkt efter gymnasiet lämnade jag för att studera till maskiningenjör i Göteborg. Året efter studierna jobbade jag som konsult och hade olika uppdrag mot fordonsbranschen.  Därefter återvände jag till hemtrakterna.

 

Vad gör du helst på fritiden?

Jag gillar att vara aktiv, för tillfället är det padel, badminton och promenader som gäller. Annars är det umgås med vänner och familj och gärna någon utflykt/resa när tillfälle ges.

 

Vad jobbar du med på Axelent Engineering och hur länge har du varit här?

Jag jobbar som maskinkonstruktör/projektledare och har jobbat här i 4,5år

Vad får dig att trivas på ditt jobb?

Vi har fantastiska projekt, där vi får vara med och hjälpa företag in i den framtid som alltmer krävs idag. Detta gör att projekten skiljer sig åt med ständigt nya utmaningar och väldigt spännande att vara med på den resan som många företag gör. Det är extra roligt att göra dessa projekt här på Axelent med den gemenskap och drivkraft som vi har.

 

Vilka delar tycker du är roligast med ditt yrke?

Att vara med i projekt från början till slut och se hur idéer blir till verklighet. Alltid lika roligt att se en maskin vi har levererat i full produktion. 

 

Vad är det bästa med Axelent Engineering som arbetsplats?

-Det är väldigt trivsamt med lätt till skratt. En bra organiserad arbetsplats där det finns många års erfarenheter av att leverera specialmaskiner till nästa alla branscher. Denna variationen och erfarenhet av projekt där all möjlig teknik används gör att det bli en miljö man lätt utvecklas i.