Monteringslina Thule - Axelent Engineering

Kundcase Monteringslina Thule

Mer om Kundcaset Monteringslina Thule

I denna film presenterar vi en monteringslina som vi har haft glädjen att leverera till Thule som ska montera deras Fixpoint; fot för infästning av takräcken mot bilens tak. Vi tackar Thule för det fina förtroendet

Thule monteringslina

På Axelent Engineering har vi lång erfarenhet av specialmaskiner som vi levererat till en mängd olika kunder genom åren sedan vår start 1972. Inom specialmaskiner kan lösningar vara både kompletta automatiseringslösningar men också mindre delsystem, där varje projekt är unikt och kundspecifikt. Ny teknik och nya metoder/processer har korsbefruktats genom projekt och branscher och vi tar alltid hänsyn till vår kunds förutsättningar. Vi har haft glädjen att få leverera en monteringslina till Thule som ska montera deras Fixpoint; fot för infästning av takräcken mot bilens tak.

 

Monteringslinan består av 5 arbetsstationer; tre robotbestyckade ”multicube” för montering av detaljer, genom dessa tre ”cuberna” går en palettbana med ca 30 paletter försedda med fixturer som foten byggs på, en ”multihandling” för robothantering av stora plastdetaljer samt en packstation med lådresning och olika kontrollfunktioner för att säkerställa kvaliteten på produkten.

 

Totalt hanteras och monteras 10 olika detaljer till en komplett fot, förpackad i lådan som till sist hamnar ut till Thules kund. Kapaciteten är en komplett låda med 4 fötter på 44 sek, dvs 11 sek/fot.

 

I den första ”multicuben” tillverkas en plåtdetalj,  detaljer matas fram med hjälp av våra ”visionmatare” till 2 robotar som tillsammans monterar dessa 3 detaljer på fixturen. I den andra ”multicuben” matas ytterligare 2 detaljer fram med våra ”visionmatare”, dessa detaljer hanteras och pressas samman och placeras i fixturen med en robot. Ytterligare 3 detaljer matas in och monteras med hjälp av våra specialutrustningar och en robot. I den tredje ”multicuben” nitas och kontrolleras en av de ingående detaljerna, här plockas med hjälp av 2 robotar även de 2 stora plastdetaljerna in och monteras på fixturen och gör därmed foten komplett, slutlig märkning sker också. 4 fötter placeras i den slutliga lådan som sedan går till packstationen.

 

I vår ”multihandler” plockar en robot de båda stora plastdetaljerna från Thules lådor till våra godspaletter. Paletterna ligger på en bana som skapar en buffert och förser den tredje ”multicuben” med detaljer. I packstationen finns en kedjebana som transporterar den slutliga lådan från den automatiska lådresaren in i ”multicube 3” och vidare till den manuella packstationen där lådan kompletteras. Därefter stängs och vägs lådan och när den är godkänd så förseglas lådan och transporteras vidare.

 

Våra ”Multicuber” och ”multihandling” är kompletta fristående enheter försedda med egna styrsystem, ventilterminaler, robotstyrningar samt paneler för operatörerna. Dessa enheter knyts sedan samman till en hel lina med övergripande styrsystem för optimal säkerhet och tillgänglighet.

 

Vi tackar Thule för förtroendet! 

Tjänster Maskin & Automation

Automation för oss på Axelent Engineering handlar om en enda sak, att skapa lönsamma flöden. Både i form av hårdvara men också genom mjukvaror och arbetssätt. Vårt lönsamhetsfokus tillsammans med över fyrtio års erfarenhet av att konstruera och tillverka specialmaskiner har gjort oss till ett ledande kunskapsföretag i Sverige.

Automatisering Behöver du också effektivisera?

Kontakta oss