Kundcase - Axelent Engineering
X-line 5 Axelent

Axelents nya produktionslinje X-line 5

Vi har gjort ett djupdyk i ett av våra stora projekt tillsammans med Axelent som kommer stå helt färdigt under hösten 2023. Det handlar om en helt ny produktionslinje – X-line 5 som med ökad produktivitet, robusthet och smidig navigering tar Axelent in i nästa steg på deras utvecklingsresa för ännu fler säkra arbetsplatser över hela världen.

Tillverkning komponenter maskin

Tillverkning maskinkomponenter och standardmaskin till HangOn

Vi på Axelent Engineering är stolta över att ha HangOn som en av våra långtgående kunder. Lär känna det spännande företaget som producerar upphängningssystem och maskeringar för lackeringsindustrin, och om hur vi har fått vara med på deras utvecklingsresa redan från starten.

GRM-NC Bihler

Bihler GRM-NC till EWES i Bredaryd

Maskinen Bihler GRM-NC som Axelent Engineering haft den stora glädjen att leverera till EWES i Bredaryd är en högpresterande servostyrd maskin för stansade och formade delar, tråddelar samt progressiva komponenter i små och medelstora volymer.

KMP 1500

KUKA Mobile platform 1500

Axelent Engineering erbjuder i samarbete med KUKA en så kallad KMP 1500 (KUKA Mobile Plattform). Detta är ett förarlöst transportfordon som med fritt rörelsemönster förflyttar sig autonomt och flexibelt.

Monteringslina Thule

Vi presenterar en monteringslina som vi har haft glädjen att leverera till Thule som ska montera deras Fixpoint; fot för infästning av takräcken mot bilens tak. Vi tackar Thule för det fina förtroendet

Helautomatiserad monteringslinje

En helautomatiserad monteringslinje med samverkande robotar. Uppbyggd i moduler för en flexibel produktion, anpassningsbar för framtida behov. Konstruerad/framtagen av vår avdelning för specialmaskiner i samarbete med KUKA.

Delex

Trådbockningsmaskin till Delex i Forsheda

Axelent Engineering har levererat en FTX13 trådbockningsmaskin från Numalliance till Delex i Forsheda.

Multicube

Med vårt modulkoncept Multicube hjälper vi kunderna att hel- eller halvautomatisera deras processflöden, med en eller flera moduler. I denna modul monteras ett flertal komponenter ihop till en färdig radondetektor redo för paketering. Effektivt och kvalitetssäkert!

Brickhantering

I denna film presenterar vi en robotcell med visionsystem. Just detta specifika systemet säkerställer kvaliteten och leveransprecision för fjäderpaket till fordonsindustrin.

Skivhanteringsrobot

Skivhanteringsanläggning

Vi hjälper dig med mobil automation för ökad flexibilitet och kundorderstyrd produktion. Den första KUKA Mobile Platforminstallationen i Sverige av sitt slag. För skivhantering hos dörrtillverkare i tätt samarbete med KUKA Nordic AB.

Svetsautomatisering av Stringhyllan

Ny automatiseringsutrustning tillgodoser ökade produktions- och kvalitetskrav genom modern svets och servoteknik. I denna film ser vi hur Stringhyllan med sin skandinaviska och tidlösa design svetsas i en av våra toppmoderna maskiner.