Ett långvarigt samarbete med BM Svets - Axelent Engineering

Ett långvarigt samarbete med BM Svets

BM Svets

BM Svets är ett familjeägt företag i Göteborg som genom tekniskt kunnande säljer bultsvets- och motståndssvetsprodukter. BM Svets har samarbetat med Axelent och Axelent Engineering i 17 år och har under denna tid levererat Harms & Wende-svetsar i alla produktionslinjer. Svetsningen avser motståndssvetsning av tråd till fyrkantsprofiler, profilens kortsida kontra långsida och hårkors. Tekniken som används är både AC och MFDC.

”Att vara partner med Axelent och Axelent Engineering har sedan snart 20 år tillbaka präglats av ett nära samarbete genom teknikutveckling, problemlösning och kompetensöverföring på ett mycket positivt sätt”, säger Henric Blomberg, BM Svets.

Harms & Wende

En tillväxtresa för Axelent och investering av ny produktionslinje

 

Axelent har för närvarande investerat i en ny produktionslinje som även omfattar svetsprodukterna från BM Svets. Denna komplexa och stora produktionslinje är utvecklad och konstruerad hos oss på Axelent Engineering. Denna linje, liksom de tidigare produktionslinjerna, producerar och svetsar nätpaneler.

Under 2022 producerade Axelent cirka 900 000 paneler. För att tillverka dem krävdes lite mer än sex miljoner meter rör och 3,5 miljoner kilo tråd användes.