Axelent Engineering har alltid arbetat med premiumprodukter

Axelent Engineering introducerar Axelent Maskin som tydligt kommer visa vårt erbjudande inom maskinområdet

Som komplement till vårt grunderbjudande har vi som återförsäljare möjlighet att erbjuda standardmaskiner som täcker tillverkningsområden som; trådbockning, rörbockning, trådkapning, rörkapning, ändformning och pressar. Läs intervjun nedan med Jens Vesterlund och Mats Göthberg som berättar mer om detta affärsområde och Axelent Maskin.

Vad innebär Axelent Maskin?
Axelent Maskin innebär att vi tydligare visar vad vi erbjuder, och vad vi vill åstadkomma framåt inom maskinområdet. De agenturer vi representerar idag är Jean Perrot, Bihler, Nidec och Numalliance.

 

Axelent Engineerings affärsområde inom standardmaskiner växer – vad innebär detta för marknaden/kunderna?
Engineering har alltid arbetat med premiumprodukter och nu adderar vi ännu en till den nordiska marknaden. Vår nya aktör Jean Perrot kommer innebära nya möjligheter för företag inom plåtbranschen. Detta innebär ett ännu större premiumutbud av plåtmaskiner.

 

Vad kan ni erbjuda kunderna i och med denna förändring?
Vi fortsätter som tidigare att erbjuda premiummaskiner, men breddar även vårt utbud inom plåtbearbetning utöver plåt som matas från coil. Vi är även en komplett leverantör på eftermarknaden och kan erbjuda verktyg, reservdelar, service och utbildning till alla de agenturer vi representerar.

Vad kan ni se för utmaningar inom utbudet idag?
Vad gäller vår nya agentur Jean Perrot så blir det en utmaning att komma in på en redan väl etablerad marknad. Men vi ser också fördelen med att Jean Perrot har ett större erbjudande utanför standardsortimentet och möjligheten att kundanpassa på en annan nivå.
Våra övriga märken är etablerade, men många av kunderna är nischade inom sitt område och vi har en utmaning i att öka förståelsen för våra kunder utanför dessa nischer att både Bihler och Numalliance maskiner har ett större användningsområde än vad många tror. Kunder är alltid välkomna att kontakta oss så kan vi förklara mer om möjligheterna.

 

Inför framtiden vad ser ni för möjligheter inom affärsområde – standardmaskiner?
Vi ser stora möjligheter inom området för framtiden. Trots konjunkturen har vi haft bra försäljning, och med det nya avstampet vi tagit inom marknad, service och reservdelar med mera samt med en stark ägare, så ser vi oss som en stark och pålitlig partner i framtiden. Detta är bara början!

Tillverkning thumb

Axelent Engineering hjälper dig med rådgivning och support så du hittar den optimala maskinen för ditt behov.

Läs mer om våra standardmaskiner